© LeeuwenStorm, © logo & website Eric Apeldoorn Producties 2012
LeeuwenStorm - de Methodiek
LeeuwenStorm - ROARR! Nieuwsbrief

Het JoHari-venster wordt veel gebruikt bij communicatie en feedback trainingen:

Twee Amerikaanse onderzoekers, Joseph Luft en Harry Ingham, hebben naar aanleiding van hun onderzoeken een model opgesteld, waarmee op eenvoudige wijze kan worden uitgelegd wat de relatie is tussen gedrag en feedback

Stel je voor dat je naar jezelf kon kijken. Je zult ontdekken dat de dingen die je doet voor een groot deel bekend zijn bij jezelf, en dat ze voor een ander ook nauwelijks verrassend zijn. Dit gebied wordt de vrije ruimte genoemd. Naar mate mensen elkaar beter kennen zal de vrije ruimte groter zijn.
In je omgang met anderen zijn er ook een aantal zaken die de ander niet weet. Dit wordt het verborgen gebied genoemd. Voor een belangrijk deel bepaal je zelf hoe groot dit gebied is.
Een gebied waar niemand direct invloed op kan uitoefenen is het onbekende zelf. Dit gebied komt pas in de openbaarheid door bijzondere omstandigheden. Het is dan ook niet voor niets dat je mensen wel eens hoort zeggen 'Ik had niet verwacht dat ik dat zou kunnen'.
Het laatste gebied wordt de blinde vlek genoemd. Dit gebied wordt ook vaak het gebied van de 'slechte adem' genoemd. Net als bij slechte adem - bijvoorbeeld door het eten van knoflook - weet je het niet van jezelf, maar anderen weten (ruiken) het des te beter. Het is dít gebied waarvan u veel kunt leren, maar waarvan mensen het moeilijk vinden u erop te wijzen.
LeeuwenStorm - Colofon
LeeuwenStorm - Welkom
LeeuwenStorm - Trainingen
LeeuwenStorm - Coaching
LeeuwenStorm - Referenties
LeeuwenStorm - Tarieven
LeeuwenStorm - Aanmelden
LeeuwenStorm - de Methodiek - Roos van Leary
LeeuwenStorm - de Methodiek - Enneagram
LeeuwenStorm - de Methodiek - JoHaRi venster
LeeuwenStorm - de Methodiek - Stephen Covey
LeeuwenStorm - de Methodiek - Mind Tuning
LeeuwenStorm - de Methodiek - Situationeel Leidinggeven
LeeuwenStorm - Contact